Tot 15 juni exposeert Jeroen Murré  zijn foto’s in Kunstuitleen de Bevelanden. U bent van harte uitgenodigd om zijn prachtige foto’s te bezichtigen tijdens de openingstijden van de kunstuitleen. (woe. t/m vrij. van 13:00-17:00, zat. en 1e zon. v.d. week van 12:00-16:00).
De fotografische werken van JeRoen Murré ademen een schilderachtige, klassieke sfeer uit die doet denken aan de oude 17e eeuwse schilderijen. Wanneer je het werk nader bestudeert verraden de details in het werk en de techniek dat het toch representanten van het heden zijn.
JeRoen combineert zijn fotografie met kleine of intensieve beeldbewerkingen en/of digitale doka-technieken zoals HDR, daarmee zíjn beleving van de werkelijkheid vormend. Zijn inspiratie haalt JeRoen uit de schilderijen van de de oude meesters en uit moderne en klassieke (duistere) sprookjes. Die sfeer is duidelijk zichtbaar in zijn werk.
Met zijn fotografie probeert JeRoen dát moment te vangen “waarop de wereld even niet kijkt”. Straten, gebouwen, landschappen die zich als op een onbewaakt moment blootgeven zoals ze zijn, zoals ze er soms al eeuwen liggen en ongestoord door de moderne tijd nog steeds ‘zichzelf’ zijn gebleven. De mens is vaak de grote afwezige, want immers slechts een onbeduidende schim in de eeuwenoude geschiedenis van de wereld, die wellicht sporen achterlaat maar fysiek van weinig belang is. Als een duistere sprookjeswereld.
De digitale technieken van nu bieden JeRoen de mogelijkheid zijn beleving los te laten op de werkelijkheid die hij op het moment van fotograferen ervaarde, een beleving welke niet noodzakelijkerwijs de werkelijkheid ter plekke hoeft te zijn. Zo creëert JeRoen – als een voyeur van een onbewaakte wereld –  zijn beelden, vanuit een wereld die iedereen kan zien, maar die niet iedereen ziet.
JeRoen heeft voor zijn afstuderen als illustratief vormgever aan de kunstacademie Minerva in Groningen eerst audiovisuele vormgeving en autonoom schilderen gevolgd.
Zijn kennis en technieken van deze disciplines sijpelen door in zijn werk.
Naast zijn fotografisch werk is JeRoen ook werkzaam als freelance illustrator en beeldbewerker.
Een greep uit zijn werk: illustraties voor tijdschriften, magazines en kranten zoals Quote, Folia, De Pers. Boekomslagen voor onder andere De Vier Windstreken en Kluitman. Cd/dvd – artwork voor Anouk en Thee Wreckers. Fotomanipulatie, beeldbewerkingen en retouche voor bladen en bedrijven als Esquire, Elsevier. Matte paintings (achtergronden) voor korte (animatie) films van de Nederlandse filmaker Rosto.