Hoewel ik werd opgeleid als wever, was al snel het maken van objecten en het tekenen een belangrijk deel van mijn werk. Objecten in “zachte” materialen, eerst klein, later ook grote buitenprojecten, met alle problemen omtrent “hufterproefheid” van dien.Uit liefde voor “het boek” en zoekend naar een mogelijkheid om werk in oplage te maken ontstond de “roofprint pers”, een eenpersoonsuitgeverij van boeken in kleine oplage,waar ik tekst en tekeningen (inhoud) en vormgeving (ook weer een vorm van objectmaken) kon combineren. Het project loopt al een kleine twintig jaar.
Werken is (ook) spelen met het toeval. Een vreemd geplaatst raampje in mijn atelier (toen nog Molstraat/Middelburg) vroeg erom op een speciale manier gebruikt te worden: het werd mijn “one piece” galerie, een vitrinekastje aan de straat op stoepniveau, van vroeg tot laat te bekijken, met daarin elke maand een ander “dingetje”. Het kastje is overigens weer te zien bij mijn nieuwe atelier in de Bellinkstraat, zij het nu op ooghoogte.
 
“Op de blauwe lucht” Het werk dat ik in Goes wil laten zien is gemaakt voor dit kastje. Objecten op klein formaat, van diverse materialen, en tekeningen die in dezelfde periode zijn gemaakt (de afgelopen twee jaar), met de samenvattende titel “Op de blauwe lucht”.

 

Website Leni van den Berge