De ArtShop is een onderdeel van de KunstUitleen De Bevelanden met als doel kunst en design voor een betaalbare prijs aan te bieden. Er zijn ook cadeaubonnen verkrijgbaar voor een abonnement of kunstwerk uit de ArtShop. In de ruimte van de KunstUitleen zijn deze kunstwerken aanwezig.
Let op:  omdat het echte en unieke kunstwerken zijn hebben we hier vaak maar enkele exemplaren van. Het kan dus zijn dat het werkelijke aanbod afwijkt van hetgeen hier op de website wordt getoond
*****
SIERADEN:

Elleke van Gorsel


Kunstenaar Elleke van Gorsel creëert beelden, installaties, tekeningen, schilderijen en grafiek. Zij werkt autonoom en in opdracht van bedrijven en particulieren. Haar recente werk bestaat met name uit locatie gebonden installaties en thematische projecten.
Inhoudelijk laat Elleke zich inspireren door (autobiografische) geschiedenis, familieverbanden, literaire en filosofische teksten, sociaal geëngageerde thema’s en religie. Ingegeven door reminiscenties aan haar jeugd in Zeeland roept haar ornamentele beeldtaal associaties op met de flora en fauna van de zeewereld. Indrukken uit reizen door Azië, Midden Amerika, West- en Oost-Europa laten duidelijke sporen achter in het werk. Kenmerkend is het spel met fotografische elementen.
Werk van Elleke van Gorsel is opgenomen in diverse openbare collecties zoals de Rabobank kerncollectie en privé collecties zoals die van Michail Gorbatsjov, het is geëxposeerd in diverse musea, galeries en andere locaties in Nederland, België, Frankrijk en Hongarije.

Sinds kort zijn in de art-shop van Kunstuitleen De Bevelanden D3 geprinte sieraden van Elleke van Gorsel, te koop. Deze exclusieve sieraden worden geleverd in een luxe doosje, met een uniek genummerd kaartje en een authenticiteitskaartje.
*****
SCHILDERIJEN:
Els Mulder

DSC04908

Foto’s Jan Pleijte
De “kadoosjes” zijn gemaakt door Els Mulder. Het zijn kleine olieverfschilderijtjes verpakt in een doosje.
Els maakt schilderijen met verschillende thema’s. Wilt u meer weten over Els. Bekijk dan haar web-expositie: www.elsmulder.weebly.com
*****
TASSEN EN SIERADEN:
Marianne Aulman


Marianne is graficus, schilder en sieraadkunstenaar.
Zij maakt kleurige litho’s en schilderijen met thema’s uit diverse culturen.
De kunstuitleen heeft enkele werken van haar in de collectie.
Sinds enige tijd maakt ze ook sieraden en tassen. Daarin verraadt zich haar textiel achtergrond. Haar originele tassen fabriceert zij uit materialen die zij in allerlei landen opduikt: elke tas is uniek. Zij vervaardigt kettingen en broches van aan elkaar gehaakte knopen en kralen, en medaillons die bestaan uit fijn haakwerk met kralen rond een historische afbeelding of een bloemen motief. Deze prachtige barokke sieraden drukken een uniek, speels karakter uit.
*****
ONDERZETTERS
Ton Mul
Door zijn werk als architect was Ton genoodzaakt strikte, heldere tekeningen neer te zetten. In zijn vrije werk concentreerde hij zich liever op vrijere vormen. Vormen die hij terug vond in de atmosfeer en composities van de natuur om hem heen.
Nu zijn verschillende van zijn schilderijen op onderzetters gedrukt