Expositie Jan Capello

Jan (Goes 1949) studeerde Nederlands in Amsterdam. Na zijn studie kreeg hij werk als leidinggevende in de volwasseneneducatie in Goes.

Pas vanaf zijn 40ste begon hij met schilderen en volgde cursussen bij het Centrum voor de Kunsten in Goes.

Uiteindelijk haalde hij zijn Hogere Graad schilderen aan de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten in St.Niklaas en in 2016 rondde hij de opleiding af met de Specialisatiegraad.

Niet alleen schilderen had zijn interesse, ook beeldhouwen fascineerde hem en hij ging dat ook daadwerkelijk doen.

Het landschap uit mijn jeugd- de Wilhelminapolder en het laag water tussen het Goese Sas en Kattendijke (de zgn. Gebroken Diek)- inspireert mij nog steeds. De Gebroken Diek en de Wilhelminapolder heb ik van alle kanten in olieverf onderzocht. Het laatste jaar ben ik me meer in details gaan verdiepen. Rotsblokken zijn nog herkenbaar, maar de neiging naar meer abstractie is evident. Verf zoeken op laag water. Bij afgaand tij worden de onderliggende lagen zichtbaar. Ik bereik dat door verflagen af te krabben. Pentimento. Eb en vloed zorgen voor een immer veranderend landschap en zo kan één plek een onuitputtelijke bron van inspiratie zijn. Mijn palet is sober en mijn compositie bevat veel horizontale elementen. Met weinig middelen probeer ik de subtiele schakeringen van het landschap weer te geven.”

Naast landschappen schilder ik ook portretten en stillevens.”

www.jancapello.nl
0113-223985
jacapello@zeelandnet.nl