Expositie Kunstuitleen De Bevelanden 13 jan. t/m 17 feb. 2018

Janneke Rottier

Impressies van de natuur als gemoedstoestanden. Te vergelijken met emoties, stemmingen en herinneringen.

Het landschap is voor mij altijd al heel belangrijk geweest, al vanaf dat ik als klein meisje op het platteland woonde. Daar bracht ik mijn tijd veel door in de natuur. Er waren geen andere kinderen in mijn omgeving en dus begon ik met gevonden materialen uit de natuur te spelen en te knutselen. Ook begon ik vroeg te tekenen.

Ik ben gespecialiseerd in landschapskunst. Je kunt mijn werk zien als een aftasting van wat tussen werkelijkheid en verbeelding ligt.  Zintuiglijke waarnemingen van landschap, waterpartijen, ondergelopen land en reflecties. Het zijn geen traditionele landschappen die ik schilder, maar vooral lege landschappen zonder mens of dier en geen uitgewerkte details.- Ook het steeds minder natuur en meer bebouwing heeft mijn aandacht.

Zo werk ik in series. Deze series kunnen soms extreem uit elkaar liggen. Van herkenbare landschappen tot woestere meer abstractere werken. Belangrijk is de stilte en de leegte in de werken.
Het is niet zo dat ik een serie achter elkaar schilder; er kunnen soms maanden tussen zitten voor ik weer aan dezelfde serie werk.

Meestal werk ik met het paletmes en grove kwast. Wanneer ik toch iets meer detail wil aanbrengen probeer ik dat zoveel mogelijk te doen met het paletmes. Een kleinere penseel gebruik ik indien het echt niet anders kan. Ik maak gebruik van acrylverf, olieverf en alkyd. Ook meng ik zand door de verf en laat daardoor structuren ontstaan.

Opleiding: Academie Beeldende vorming Tilburg. 1e graads 2 dimensionale vormgeving.

www.jannekerottier.nl

Atelier: Janneke Rottier, Westwal 85a, 4461CN Goes