Mathisse Arendsen persbericht

Kunstuitleen de Bevelanden

Expositiegalerij in het Cultuurhuis – Westwal 45 te Goes

1 t/m 29 september 2018. Expositie: selectie uit een serie van 30 schilderijen “Bijbelse beelden”  van Mathisse Arendsen (Arnhem 1948).

Woonachtig te Goes, atelier houdende in “Atelier Het Raadhuis” te ’s Heer Arendskerke.

De aan de kunstacademie in Arnhem opgeleide Arendsen is van mening dat een beeldend kunstenaar zich niet direct moet beperken tot één stijl maar in zijn ontwikkeling zoveel mogelijk wegen moet bewandelen. Hij heeft dan ook door de jaren heen een tweeëntwintigtal stijlen en de daarbij behorende technieken uitgediept welke ieder voor zich series werk hebben opgeleverd die onderling in stijl en techniek verschillen maar elkaar op logische wijze opvolgen. De kunstenaar laat zich hierbij inspireren door zijn innerlijke wereld. De constante hiervan verklaart Arendsen komt uit zijn psychische worstelingen. “Als ik een psychose heb, lijkt dat op een LSD-trip, dan wordt ik overspoeld door kleuren. In mijn werk zie je daar maar een flauwe afspiegeling van. Tijd en ruimte gaan dan met me op de loop maar dat levert later wel inspiratie op. Het werk brengt me weer in balans”.

 

Zijn recente “vrije werk” zijn veelal grote olieverf schilderijen die niet de optelsom der delen maar het tegenover elkaar zetten van uitersten in vorm en helder kleurgebruik zijn, zowel in de grotere vlakken als in de details. Dit levert een spanningsveld op waarbinnen de kijker de sleutel tot het onderbewustzijn krijgt aangereikt. De titels zijn vaak geen verwijzing naar de inhoud. Het beeld is daardoor voor de kijker vrij ter interpretatie met de discussie als doelstelling.

Titel: “Het laatste avondmaal” 100×100 cm – olieverf op canvas
Mathisse Arendsen

Tot op heden werd zijn werk opgenomen in 97 solo- en groepsexposities, in binnen- en buitenland.

Voor de kunstenaar behoeven sommige beelden het woord en andersom. Daarom gebruikt hij beide uitingsvormen parallel aan elkaar en schrijft hij ook korte verhalen en gedichten.

De officiële opening is zaterdag 1 september a.s. om 15.00 uur door Sarah Arendsen (dochter Mathisse) en wordt muzikaal omlijst door Raven Arendsen (kleinzoon Mathisse – 12 jaar) op gitaar.

U bent van harte welkom.

Zie ook www.kunstingoes.nl