carmen milhous

Expositie schilderijen van Carmen Milhous bij Kunstuitleen De Bevelanden
Carmen Milhous-Arendt uit Goes exposeert vanaf 6 april haar nieuwe schilderijen bij Kunstuitleen De Bevelanden in Goes. Het werk dat tentoongesteld wordt bestaat uit grote in acryl geschilderde impressies van de polders rond het Goese Meer en Wilhelminadorp, de omgeving waar Carmen leeft en werkt.

Haar inspiratiebron is aan de ene kant het landschap zelf, maar dan niet zoals ze het ziet maar zoals ze het beleeft. Lange wekelijkse wandelingen in de polders rond haar huis doen de ideeën voor schilderijen in haar ontstaan. In wisselende omstandigheden, in rustig en in ruw weer, met en zonder zon die doorbreekt door de wolken. ‘Ik neem déze polder als onderwerp, die ken ik. Het is mijn achtertuin. Ieder uur is het er anders! Niets ligt vast.’

Een andere inspiratiebron is het werk van William Turner dat Carmen Milhous zag in de Tate Gallery in Londen en dat haar zeer aansprak. Zijn grootse visie op het landschap heeft in haar werk voor een transformatie gezorgd van haar eerdere, kleurig, omlijnd en verhalend werk naar het vrijere en expressievere werk dat zij nu toont.

‘Mijn werk is heel spontaan maar er is altijd de basis van tientallen jaren ervaring en vakmanschap.’