Biografie Laurie Janssens

De licht-lyrische sopraan Laurie Janssens studeerde in 2009 af met grootste onderscheiding aan de zangafdeling van het Koninklijk Vlaams Conservatorium te Antwerpen bij Stephanie Friede. Daar volgde zij liedklas bij Lucienne Van Deyck en Jozef De Beenhouwer en operaklas bij Guy Joosten. Laurie volgde reeds masterclasses bij Axel Everaert, Yard van Ness, Carol Yahr, John Norris, Rosemary Joshua, Mark Schnaible, Mitchell Piper, Abbie Furmansky, Tom Allen, David Blackburn, Neil Rosenshein en Patricia McCaffrey.

Laurie zong reeds rollen zoals Imeneo in Orfeo e Euridice van Bertoni in een regie van Waut Koeken, Susanna in Le nozze di Figaro van Mozart o.l.v. David Miller, een productie van Intermezzo Foundations, Orphelie in Orphelie in de Bovenkamer van Axelle Kennes (wereldpremière), Clarissa in Dolores van Mathias Coppens (wereldpremière), Zerlina in de muziektheaterproductie Opera Buffa van Laika en Muziektheater Transparant (wereldpremière) en Lisa in de operette Gräfin Mariza van Kalman bij Nieuw Muziektheater Brasschaat.

Als klassieke sopraan heeft Laurie niet enkel opera, maar ook veel concerten op haar solistische repertoire staan. Zo zong zij Pierrot Lunaire van Schönberg, E. Steins ensemble versie van Mahlers 4de symfonie, Requiem van Rutter, Ein deutsches Requiem van Brahms, Grosse Messe in c van Mozart en Delirio Amoroso van Händel.

Laurie werd in maart 2016 semi finaliste in de Händel wedstrijd te Londen. Aan het einde van vorig seizoen zong ze de rol van Zerlina in Don Giovanni van Mozart bij hetgezelschap Amadeus&Co tijdens de Midsummer Mozartiade te Brussel. In juli 2018 zal Laurie de rol van Despina vertolken in Cosi fan tutte van Mozart bij hetzelfde gezelschap.