2022 Herrie in de Kunstuitleen

HERRIE!* IN DE KUNSTUITLEEN

Kunstuitleen de Bevelanden toont de expositie “Kunsthrepen”, gemengde technieken van Gerard Weezepoel. De uit Goes afkomstige, veelzijdige beeldend kunstenaar, ontwerper, illustrator, liedjesschrijver, zanger en muzikant toont veel gevarieerde werken in de expositieruimte van de Kunstuitleen in Goes.

Van jongs af aan is Gerard bezig met tekenen en later ook met schilderen. Hij werkte jarenlang op het postkantoor in Goes en volgde ondertussen cursussen bij onder andere Peter Rosier. Verder volgde hij met zijn schildermaat Ronald Debbaut de opleiding Beeldend Kunstenaar aan de Vrije Academie in Den Haag en de opleiding Creatief Dtp-er aan het Media-College in Rotterdam.

Foto: Peter Bolderman

Deze laatste opleiding inspireerde hem de afgelopen jaren om met cd- en elpeehoezen voor zijn band HERRIE! aan de slag te gaan. Met gebruik van allerlei materialen en technieken, onder andere schilderijen, tekeningen, verschillende ondergronden, vlakken en tekst, voegde hij deze in de computer samen tot een kunstwerk. Veel van deze kunstwerken zijn nu te zien.

Eveneens kunt u oudere werken in gemengde technieken zien. Zo gebruikte hij tape en plakband op papier, bewerkt met inkt en/of verf; beschilderde hij kalenders en papier op doek; hij beschilderde kranten, uitgeknipt en gerangschikt tot een nieuwe compositie. Zelfs beschilderd en bekrast plexiglas is op de expositie te bewonderen.

De expositie “Kunsthrepen” is in de Kunstuitleen in Goes te bezoeken van 2 november tot en met 23 december 2022. Tijdens de opening op 5 november vanaf 15 uur zal de band Herrie! optreden met eigen Zeeuwse liedjes.

Foto: Peter Bolderman

Iedereen is van harte welkom.

*Herrie! Is de “verzeeuwsing” van Gerrie, Gerards roepnaam in zijn kinderjaren.