2021 Expositie “Zeeuwse muzikanten in lockdown”

MUZIKANTEN IN LOCKDOWN

FOTO TENTOONSTELLING IN KUNSTUITLEEN GOES

Tanja Hoogerheijde uit Middelburg geeft in Kunstuitleen de Bevelanden, Zeeuwse muzikanten het podium wat ze tijdens de lockdown moesten ontberen. Vanaf maart 2020 lag de cultuursector door de corona maatregelen stil, optredens werden gecanceld en muzikanten werden werkloos. De man van  Tanja, bassist en zanger in verschillende Zeeuwse bands, stond model voor de eerste foto van wat later een project werd: Muzikanten in lockdown. De expositie van haar foto’s zal te zien zijn in Kunstuitleen De Bevelanden in Goes van zaterdag 12 juni tot 10 juli.

Peter Bolderman, gitarist/bassist (en zingt ook wel eens een liedje) moet het weer met de theorie doen.

Foto’s van Zeeuwse muzikanten

“Ik houd van mensen en van fotograferen en zag de frustratie van mijn man Bert. Na de eerste foto van hem kreeg ik het project in gedachten. Nadat ik een aantal bevriende muzikanten gevraagd had om mee te doen, begon het zich als een olievlek uit te breiden. Allemaal mensen die graag muziek met en voor anderen maken en opeens geen kant meer op konden.” Tanja heeft half Zeeland doorgereisd om iedereen met zijn of haar “frustraties” te vereeuwigen met haar humorvolle foto’s. “We hebben veel plezier gehad, ik heb veel grappige, mooie en ontroerende verhalen gehoord en veel onbekend Zeeland ontdekt” zegt  Tanja.

Matthijs Sturm, drummer, droomt ervan om weer opgetrommeld te worden.

Verdriet maar met een knipoog

De serie lokt vaak een glimlach uit, de foto’s zijn met een knipoog gemaakt want het was allemaal al ellendig genoeg. Zo is er een foto van een zangeres die de mond wordt gesnoerd met haar microfoon. Een andere foto toont een trombonist die haar instrument als bloemenvaas gebruikt. Omdat Tanja weer aan het werk kon in haar praktijk voor toegepaste Kinesiologie en Stressmanagement, had ze te weinig tijd om door te gaan met haar project. Maar 44 foto’s is desalniettemin een heel mooi resultaat. Veel muzikanten vonden het zonde om niets te doen met de vaak ontroerende foto’s en zo werd het idee van een expositie geboren.

Bert Hoogerheijde, bassist/zanger, probeert nog wat speelplezier bij elkaar te harken.