2021-11 Addie Sandee

Addie Sandee:

“Komt het doordat ik ben opgegroeid bij een moeder die vanaf mijn 14de jaar blind werd en een kleurenblinde vader? Geen idee maar ik heb al mijn hele bewuste leven een fascinatie voor kleur. Ook tekenen, schilderen en fotografie maken een essentieel onderdeel uit van mijn leven.

Falling Fall

Mijn professionele leven draaide om communicatie sinds mijn doctoraal studie Nederlandse Taal- en Letterkunde met als specialisatie Taalbeheersing. Mijn liefde voor communicatie uit zich echter niet alleen verbaal maar ook in mijn schilderwerk. Met beeldend werk ga je immers ook een communicatie aan met de kijker en voor mij in het bijzonder door middel van kleur. Kleuren kunnen spreken, kleuren kunnen schreeuwen, kleuren kunnen ontroeren, kleuren kunnen botsen, harmoniëren, afschrikken, vloeken, betoveren, je aantrekken en afstoten. Dit zijn allemaal begrippen die onderdeel uitmaken van communicatie tussen mensen.

Stronger than that

Ik ben op zoek naar het spanningsveld tussen licht en donker, transparantie en dekkend, krachtig en kwetsbaar, groot en klein, lijn en vlak. Meer specifiek gaat het om de relatie tussen kleuren en niet om de kleur op zichzelf.

Zoals Mark Rothko zei:
“A painting is not a picture of an experience. It IS the experience”

Zoutelande

Waardoor ben ik geinspireerd?
Natuurlijk door Mark Rohtko, Willem de Kooning, Robert Zandvliet, Fik van Gestel en Virginie Bailly.”