2020 Expositie Edith Snoek

CV Edith Snoek.

Werk en werkwijze:

“In 2003 ben ik afgestudeerd aan de KABK te den Haag. Ik ging naar de avond academie op mijn 40ste. Eerder al had ik een lerarenopleiding beeldende vorming afgerond en voor de klas gestaan maar veel liever creëerde ik zelf. Op de academie kreeg ik te horen dat ik meer moest focussen. Heel moeilijk voor iemand die alles wil schilderen. Maar ze hadden gelijk.  Het is nu nog steeds mijn valkuil maar gelukkig weet ik me nu te beperken tot twee series. De meisjes en de landschappen. In beide series probeer ik te zoeken naar een sfeer van verstilling en leegte.

Dit schreef ik eerder over de meisjes:

Ik werk aan verschillende series. Bekend zijn vooral mijn meisjes en jonge vrouwen.  Kwetsbaarheid, schoonheid en vervreemding zijn mijn uitgangspunt. Vaak bereik ik dit door meerdere bijna identieke “portretten” naast elkaar te schilderen. De modellen zijn geen bestaande personen maar zijn door hun manier van schilderen abstract en universeel. Zij lijken onderkoeld, in gedachten, dromerig, in zichzelf.

Naast deze serie werk ik ook aan een serie die ik ‘landschappelijk’ noem. Ook hierin zijn verstilling, leegte en kwetsbaarheid uitgangspunten.

Werkwijze landschappen:

Ik vind het fijn om verrast te worden door mijn schilderijen. In mijn landschappen is  dat wat ik heb gezien uitgangspunt maar door het proces is daar uiteindelijk niet veel meer van terug te zien. En ik vind het fijn om uit te gaan van een idee. Ik vind het heerlijk om te “stoeien” met het materiaal. Ik bouw een schilderij op en ik maak het kapot en zo verder.  Wat onder was wordt boven enz. Vele lagen later is daar het schilderij.”

Edith Snoek studeerde aan de KABK in den Haag waar ze in 2003 afstudeerde.  Sinds die tijd exposeert ze in binnen en buitenland. In 2012 deed ze mee aan het programma ‘Sterren op het doek” waar ze Caroline Tensen schilderde en Caroline het schilderij mee naar huis nam.

Op dit moment exposeert zij met een soloexpositie in Frankfurt bij galerie Christel Wagner.

Zie verder voor uitgebreid CV www.edithsnoek.nl